torstai 12. huhtikuuta 2012

OLLIN-MAJA,stugan med äkta retroanda.

Eftersom det gjorts väldigt små förändringar inne i själva stugan under de 50 år som gått, har stugan fått en äkta retrostil.Vatten och el har dragits in.Vedlidret och gamla bastun har byggts om till en (inne)wc,duschrum och ny fräsch bastu.Men inne i stugan har tiden stått stilla,mycket därför att vi vill ha det som det varit under barndomens glada dagar.
Köksskåpen och innerdörrarna i orange har ibland under årens lopp kännts hopplöst grälla och ute,men väntar man tillräckligt länge blir allt småningom inne och charmigt igen.Jag gillar det skarpt.
På våra årliga Ollin-maja möten hör det till att ta upp frågan om vedspisens vara eller inte vara.Den ÄR fortfarande på sin plats och jag hoppas att det så får förbli.
Jag använder gärna den här grytan då jag kokar,eftersom allas vår Mia mommo/fammo gav sin gamla gryta till att användas i lapplandsstugan.I den har mat till flera generationer gjorts.Själv födde Mia nio barn.Det känns speciellt att få använda just den här grytan.
En väldig tur är det att vi har ett kärr framför tomten.Det gör att ingen har byggt framför vår stuga,vi har fått behålla den fina utsikten från fönstret och verandan.Peter och Noomi är på väg och skida.Bakom syns Kellostapuli och Ylläs.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti